Vyhledávání



blog

Millen Stud

Hřebčín Millen Stud - The Welsh World v Kaznějově

Letošní rok byl pro nás všechny těžký, ale věřím, že také přinesl spoustu dobrých věcí.

Já jsem se vrátila ke svému velkému koníčku - ke koním.

Našla jsem úžasné místo, které se jmenuje Millen Stud.

Je to hřebčín, který se zaměřuje na chov velšských plemen, kteří se dělí do 4 sekcí - a to A, B, C a D, a Shetland pony typ mini. Tato plemena pocházejí z Velké Británie, kde přečkala historické překážky i tamější povětrnostní podmínky.

V době mého příchodu v hřebčíně přebýval úžasný Trawel Marvel (Welsh Moutain Pony) z  hřebčína Trawel Stud, který se zabývá také chovem velšských plemen, konkrétně Welsh Moutain Pony (Welsh sekce A) a Welsh sekce B, C a D. Mimo to chovají také Gallowayský skot a Burské kozy.

V hřebčíně Millen je několik koní, mezi ně patří například tříletá Millen Little Dolly (Welsh cob D, narozena 21. 6. 2018, matka Parc Rosa X otec Bryncadno Fflamddwyn), zmíněná také v článku Výstava Plasy, kde získala titul Šampion mladých welsh a Nejlepší mladá klisna českého chovu. 

Mimo koní můžete vidět také oslíka Rudíka - Rodrigueze.

Nejstarší klisnou v hřebčíně je nádherná Aberhosan Tywysoges (Welsh cob D, narozena 29. 4. 2001, matka Paith Tywysoges y Coed X otec Eifed Trysor). Je matkou plemenného hřebce MBS Playboy a několikanásobnou šampionkou výstav v Německu, kde získala titul Šampion Německa. Dále se také účastnila výstav v Rakousku a v České republice. 

Letošní hřebeček Millen Giorgio (Welsh cob D, narozen 22.3.2021, matka Parc Rosa X MBS Playboy).

Na dalších fotografiích je Giorgio už o něco větší.

S bráškou - Millen Gladiator, dalším letošním hříbátkem (matka Kensa Celtic- Princess x otec MBS Playboy, narozen 15.5.2021).

A sám hřebeček Millen Gladiator.

Kensa Celtic- Princess s hřebečkem Millen Gladiator a s nimi Millen Giorgio.

Zástupce shetlandských poníků v mini typu je například Fernando Millen - Ferdík, narozen v roce 4.6.2020 (matka Halstock Charity X otec Smajlík of Kadov).

Jeho starší bráška - Edoardo Millen - (Shetland mini, narozen 27.5.2019, Halstock Charity x Smajlík of Kadov).

Další chovnou klisnou je nádherná Kensa Celtic- Princess, narozená 21.4.2012 (Welsh cob D, matka Anabia Calamae X otec Gwenllan Brynmor).

Plemenným hřebcem Welsh cob typu D je MBS Playboy (narozený 12. 2. 2015, matka Aberhosan Tywysoges X otec Glantraeth The Dominator).

Mezi mladé koně v hřebčíně patří také klisny dovezené z Velké Británie, jednou z nich je Maescrofta High Fidelity (narozená 8.5.2019, matka Maescrofta Highhope Hannah X otec Maescrofta Royal Magic).

Již čtyřletá klisna z místního odchovu Millen Clara Romance je nádherná ryzka (Welsh Cob D, narozena 10.7.2017, Parc Rosa x Danaway Eli).

Dalším ze členů stáda je úžasný ponyterapeut Ramon - Centannial Ramon (valach Welsh Mountain Pony narozený 24. 3. 2008, matka Centannials Ramona X otec Friars Superman).

Ponyterapeutem je také druhý plemenný hřebec - Smajlík of Kadov, úžasný shetlandský pony mini typu (narozen 3. 5. 2014, matka Andante Permoník X otec Scotty Permoník).

Nejdůležitějším členem hřebčína je samozřejmě pes - Prcek, pracovně. Oficiálně je to Hugo Billy z Mošnova narozen 1.5.2021.

A letošní koťátko - kočička Kytička.

Prdelky na rozloučenou!

 

 

 

Zatím žádné komentáře